Wie zijn wij

Wij zijn Bea, Erik en onze dochter Manouk. Op deze website maken jullie kennis met ons en onze katten.

Onze hobby om af en toe een nestje kittens te fokken is begonnen in 1990. Bea en Erik woonden in Purmerend en Manouk was toen nog niet geboren. Ons eerste nestje Somali´s was van de wildkleur Somali Foxearth´s Medley´s Zita. Zij is de stammoeder van onze cattery. Zita heeft 2 nestjes gekregen. Toen Zita zwanger was van haar laatste nestje, was Bea zwanger van Manouk. Manouk is letterlijk tussen de katten geboren. Niet zo gek dus dat zij dezelfde liefde voor katten heeft als Bea en Erik. Uit het laatste nestje van Zita en Abessijn variant Boeneldanotszjar's Ca-Cyrillis hebben wij Poesjkin aangehouden. Poesjkin was een sorrel Somali kater met een fantastische mooie staart. Heel breed en vol behaard. Poesjkin was onze eerste dekkater. Hij sproeide niet en hij liep vrij rond in huis. Iets waar wij nu van dromen. Poesjkin is bijna 17 jaar oud geworden. Vanuit deze lijn hebben wij de katten gefokt die vandaag de dag bij ons wonen.

Wij wonen sinds 2007 in Limburg. Bea en Erik wonen in Haelen, vlakbij Roermond. Manouk is ondertussen volwassen en woont samen met haar man en dochter in Roermond. Een aantal katten wonen bij Bea en Erik en een aantal katten wonen bij Manouk.

Zoals gezegd is het fokken van Somali's en Abessijnen een hobby. Omdat er ook brood op de plank moet komen en alle dieren ook moeten eten, hebben wij Poezenpension de Merel,  Natuurwinkel voor kat & hond en een trimsalon. De dagelijkse verzorging van onze eigen honden en katten en de pensionkatjes komt voornamelijk neer op Bea en Manouk. Manouk trimt honden en katten in de trimsalon. Erik heeft een fulltime baan, maar helpt daarnaast een handje mee. Onze Somaby´s lopen vrij door het hele huis en de afgezette tuin en leven samen met ons en onze Schotse Herdershonden. De foto's van onze katten worden gemaakt door Suleika Vullings.

 

Poesjkin 15 jaar oud